artikel

Stoppa utvisningen av Ghader Ghalamere!

Polisen i Östersund har gripit Ghader Ghalamere i närvaron av hans två små barn och tänker deportera honom till Iran där han riskerar sitt liv.

”Ghader Ghalamere har barn och fru i Sverige. Att slita föräldrar från sina barn på det här viset är inte acceptabelt. Det visar på en inhuman flyktingpolitik. Jag förväntar mig att Ghalamere släpps ur häktet omedelbart. Flyktingar är inte kriminella, och barn har rätt till sina föräldrar”, säger Malin Björk, förstanamn på Vänsterpartiets valsedel inför EU-parlamentsvalet, som var i länet under onsdagen.

Malin Björk hamnade på samma plan som skulle ta Ghader till Stockholm tidigt på torsdag den 10 april, och hon delade ut flygblad i planet och uppmanade andra att visa motstånd och inte sätta på säkerhetsbälten. Detta resulterade i att planet fick lyfta utan Ghader!

Planen var att Ghader Ghalamere skulle föras från Östersund till Iran via Stockholm och Moskva.

”Lokala vänsterpartister kommer att finnas på flygplatserna i Östersund och Stockholm för att protestera mot myndigheternas försök till deportation. Vi anser att det är orimligt att deportera Ghader Ghalamere till Iran och därmed ge den brutala regimen möjlighet att fängsla och i värsta fall döda honom”, säger Elisabet Öhrnell, ordförande för Vänsterpartiet Östersund.

Kopiera länk