artikel

Valresultaten i EU-valet

tack för att du röstade

Ett stort tack till alla er som hjälpt till att arbeta under EU-valet! Ni som har sprungit i trappor, stått i valstugan, debatterat och varit på möten. Tillsammans har vi gjort mycket under denna valrörelse och det visar att det är vi medlemmar som bygger partiet!

I EU valet fick vi 6.3% av rösterna, den första framgången på 15 år. Som tur är blir även andra partier på vänsterkanten större vilket gör att vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa ett jämlikt och antirasistiskt Europa. I Jämtlands län fick Vänsterpartiet bättre resultat än rikssnittet, 7.2%!  I Ragunda la hela  9.5%  sin röst på Vänsterpartiet, det är mycket glädjande. Om du vill titta närmare på siffrorna finns de på Val.se . Vi kommer att representeras av Malin Björk i Europaparlamentet där hon tillsammans med övriga anställda kommer att kämpa för feminism, solidaritet och mot rasism och mot girighet.

Men vi kan inte slappna av än! Det är ett val till i höst där vi ska se till att Alliansen förlorar regeringsmakten. Under sommaren kommer vi att vara på plats på marknader runt om i Jämtland och även andra evenemang kommer att ske. Först ut är Antirasistisk argumentation där vi kommer få lära oss hur rasism ska bemötas. Och det är något som behövas då den antirasistiska rörelsen måste bli än starkare och tydligare nu när de nazistiska vindarna blåser i Europa.

Antirasistiskt argumentation
Datum: 14 juni
Tid:  10.00-15.00
Var: ABF i Östersund, Midgårdsgatan 8

 

 

Kopiera länk