artikel

Vi satsar på järnvägen

På morgonen den 19 augusti kommer Vänsterpartiet att bjuda på kaffe till inlandsbaneresenärerna.

 

 

Jessika Svensson 1:a namn på riksdagslistan MonaLisa Norrman 1:a namn på landstingslistan
Jessika Svensson 1:a namn på riksdagslistan
MonaLisa Norrman 1:a namn på landstingslistan

– Det är dags att rusta upp järnvägen, så att tågen kan gå i tid igen. Vänsterpartiet är det parti i riksdagen som vill satsa mest på järnvägsinvesteringar under den kommande tioårsperioden. Där ingår exempelvis upprustning av Inlandsbanan och järnvägen från Stockholm till Jämtland, säger Jessika Svensson (V), riksdagskandidat.

– Privatiseringen och avregleringen av järnvägen har försämrat pålitligheten och säkerheten. Tåget ska vara punktligt, bekvämt och ha överkomliga biljettpriser. Vänsterpartiet vill återreglera järnvägen och ge SJ ensamrätt på stambanorna. Det skulle skapa ordning i det kaos som råder på järnvägarna nu, säger MonaLisa Norrman (V), landstingsråd.

 

Läs mer om Vänsterpartiets satsningar på järnvägen: www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/v-vill-storsatsa-pa-jarnvagen-i-norr

Kopiera länk