Valet 2022
Mot ljusgrön bakgrund står det Valet 2022

Presentation: Christina Hedin

Christina Hedin, som tillhör Östersunds partiförening och är ordförande både där och i distriktet, är vårt förstanamn på riksdagslistan i år.

Varför ställer du upp till val just för Vänsterpartiet?

Ett starkt och hållbart samhälle bygger vi tillsammans. Det gör att välfärden behöver finansieras gemensamt och inte organiseras av företag som delar ut pengar till ägarna. Pengarna behöver gå till lärare och skolor, inte till skolornas ägare. Vänsterpartiet är det parti som tydligast tar ställning i denna fråga och därför ställer jag upp för Vänsterpartiet.

Vilken är den, enligt dig, viktigaste lokala politiska frågan?

Det finns många viktiga politiska frågor, men några frågor jag tycker är extra viktiga under detta valet är äldreomsorgen och klimatfrågan. Båda dessa frågor är komplexa och kräver både långsiktiga och genomtänkta lösningar. Frågorna är samtidigt av akut karaktär och behöver handling redan nu.

Inom äldreomsorgen har vi sett en rad brister under pandemin, som gör att vi behöver höja kvaliteten och stärka de anställdas möjligheter att göra ett bra arbete. Vi blir också betydligt fler äldre inom kort, vilket gör att vi behöver tillföra betydligt mer resurser för att ens klara befintlig nivå.

Klimatet har redan börjat förändrats och det är bara början om vi inte tar till kraftfulla åtgärder för att få ned koldioxidhalterna. Vi behöver öka takten inom klimatarbetet och vi behöver förändra hela samhället och inte bara göra enskilda åtgärder inom specifika områden.

Kopiera länk