artikel

Distriktsårskonferensen 2013 och nya distriktsstyrelsen i Jämtlands län

I helgen var det årskonferens i Jämtlands läns distrikt på Birka folkhögskola. Vi var ca 30 personer som samlades i Stenhammarsalen med milsvid utsikt över fjällen. En fantastisk vy för att få energi inför stundande valkampanj. Konferensen inleddes med en mycket bra internfeministisk föreläsning av Mia Fällström. Det kom konkreta tips till hur partiföreningarna och distriktet kan göra för att jobba mot en än mer jämställd struktur här i Jämtlands län.

Under årskonferensförhandlingarna  valdes den nya distriktsstyrelsen. Christina Hedin från Östersunds partiförening valdes till ny ordförande. Hon gick in i rollen med bravur och satte agendan med ett brinnande och engagerande tal om sina tankar om framtiden.  De ledamöter som valdes är Leif Johansson och Gert Norman, båda från strömsunds partiförening. Jessika Svensson från Krokoms partiförening och från Östersunds partiförening valdes Kicki Nuottaniemmi, Mia Ludvigsson, Sergio Diaz, Elin Hoffner och Stig Söderin. Ersättare för distriktsstyrelsen är Idamo Moberg från Krokoms partiförening, Helena Larsson från Härjedalens partiförening, Nehro Mostafaee från Östersunds partiförening och slutligen Ian Young och Karin Riddar, båda från Bergs partiförening.

Ett stort grattis och lyckönskningar till hela stryrelsen!

Revisorerna som valdes är Lennart Wadensjö, Östersund partiförening och Gustaf Onilsgård, Bräcke partiförening. Ersättarna är Sture Marklund, Krokoms Partiförening och Rigmor Holm, Strömsunds Partiförening.

Lördagskvällen avslutades med en konsert ihopsatt av elever på Birka folkhögskola. Det var ett härligt gäng där klassiska stycken spelades och sjöngs och som varierades med svängiga folkmusikstycken. Ett stort tack även till dem!

Under söndagen var det workshops om att driva valrörelse och att skapa en effektiv lokal partiorganisation. Många konkreta idéer kom upp även här. Avslutningsvis på konferensen påbörjades arbetet med att skriva ihop några uttalanden från partiet.

 

Tack alla som var med och gjorde konferensen till ett bra och kreativt möte!

Kopiera länk