artikel

Kongresskonferens 29 september

I januari 2014 håller Vänsterpartiet kongress i Stockholm. Då kommer en ny partistyrelse att väljas, valsedeln inför EU-parlamentsvalet kommer att beslutas, ändringar i partiets stadgar kommer behandlas. Dessutom hanterar partikongressen motioner i mängder – från enskilda medlemmar, partiföreningar och distrikt.

Den 29 september bjuder Vänsterpartiet Jämtlands län in till en kongresskonferens för distriktet. Där kommer vi att behandla motioner som enskilda medlemmar eller partiföreningar vill göra till distriktsmotioner. Motioner är medlemmarnas möjlighet att komma med förslag till partiet på saker som bör göras eller vilka frågor Vänsterpartiet bör driva. En motion kan ges extra ”tyngd” genom att behandlas av en partiförening eller ett distrikt, för att på så sätt bli en partiförenings- eller distriktsmotion.

Såhär går det till:

  • Alla medlemmar får skicka in motioner till kongresskonferensen. Motioner skickas senast 15 september till [email protected] eller Vänsterpartiet Jämtlands län, Brogränd 26 B, 831 41 Östersund.
  • Distriktsstyrelsen (DS) kommer att ge förslag på svar för varje motion inför kongresskonferensen, och fastställer besluten om motionerna efter konferensens slut.
  • Den 29 september hålls kongresskonferensen, där alla motioner från distriktets partiföreningar och medlemmar diskuteras.

Alla medlemmar i Vänsterpartiet Jämtlands län är varmt välkomna till kongresskonferensen! Det kommer även att bjudas på mat, men då behöver vi din föranmälan senast 15 september. Och glöm inte att meddela eventuella allergier!

Tips på hur du formulerar en motion hittar du här: http://www.vansterpartiet.se/assets/att-skriva-en-motion-2014.pdf

En särskild kallelse inför kongresskonferensen kommer att skickas ut senare i augusti, men skriv upp den 29 september i kalendern redan nu!

 

Kopiera länk